9 tipů, jak vytvořit skandinávský styl

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

Skandinávský design je oblíbený, 

protože vytváří skromné, neokoukané, přehledné ale také praktické prostory. 

Kombinace čistých linií, světlých barev a přírodních materiálů má nadčasovou přitažlivost. Díky rušnému modernímu životu uživatelé kladou větší důraz na výběr nábytku a snaží se najít rovnováhu mezi minimalismem a luxusním komfortem.

Užijte si tipy pro vybavení ve skandinávském stylu:

1. Přidejte jemné zajímavosti a detaily:

ve starých domech se může vyplatit prozkoumat původní konstrukci domu, i když je důležité vzít v úvahu, v jakém stavu mohou být dřevěné stropy, pokud je odhalíte. Použití bílé barvy může pomoci skrýt nedostatky a vytvořit jemnější efekt.

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl
9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

2. Zakomponujte dřevo:

dřevo je základem skandinávského stylu a nyní je nově interpretováno svěžími a zajímavými technikami.

3. Kombinujte bílou s bílou:

evokuje čistotu a důvěru, je nadčasovou volbou pro skutečné skandinávské schéma. Máte k dispozici tolik bílých tónů: od teplé až po studenou bílou.

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

4. Dejte důraz na nábytek:

ve skandinávském designu není nábytek jen o stylové eleganci, ale také o funkčnosti – měl by sloužit svému účelu a obstát ve zkoušce času. Typický skandinávský pokoj vyplní pohodlná pohovka a křeslo, jednoduchá stojací lampa, několik velkých pokojových rostlin, tkaný koberec a výrazné polštáře.

5. Vyberte si jednoduchou paletu barev:

skandinávské země jsou v zimě velmi tmavé, a tak světlé barvy a materiály odráží to málo světla, které do pokojů pronikne. Skvělou volbou je černobílá kombinace: bílá s akcenty černé.

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

6. Vneste skandinávský klid do pracovny:

zvažte klidné barevné schéma, které stimuluje a umožní vám soustředit se. Ale místnost bez velkého množství barev může vypadat ploše.

Proto je nejlepší přinést teplé dřevěné tóny, kámen a textury, které vytvoří pocit hloubky.

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

Skandinávské koberce:

Koberce mohou hrát velkou roli při nastavení celkového tónu místnosti. Nejdůležitější je vybrat správnou barvu a začít tedy s tóny, které vás přirozeně přitahují a nenudí vás. Barva nastaví atmosféru obývacího pokoje a rozhodne, zda bude koberec dominovat nebo v tichosti doplní další prvky.
9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

Hřejivé švédské kožešiny:

Ovčí kožešiny mohou být krátkosrsté, kudrnaté nebo dlouhosrsté a vynikají hustým a jemným vlasem. Tibetské kožešiny mají hedvábně jemný dlouhý vlas s mírnými vlnkami. Islandská ovčí kožešina je hustá s dlouhým vlasem, ale na dotek je jemně rozcuchaná a působí rebelsky.

7. Udržujte vše minimalistické a přehledné:

podpořte přírodní barvy, malé nebo žádné zdobení, jednoduché linie a kvalitní nábytek a materiály.

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl
9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

8. Mixujte styly:

spojte skandinávský design s boho stylem, vznikne tak nejzajímavější a nejneočekávanější kombinace. Omezte barevnou paletu boho stylu na tón v tónu, ať už mícháte teplejší nebo studenější odstíny. 

Přidáním bílé, černé a dřevěných tónů umocníte moderní atmosféru.

9. Vneste do domova přírodu:

přineste materiály, které se běžně vyskytují venku, a udělejte z nich součást výzdoby domova. Dřevo, květiny, mušle, proutí, ratan nebo kámen: to vše dobře poslouží k vylepšení skandinávského stylu a budete se cítit klidně a uvolněně.

9 tipů jak vytvořit skandinávský styl
9 tipů jak vytvořit skandinávský styl

Andrea Dufková

Připravuji pro vás tipy a návody, které pomáhají a směrují ty z Vás, kteří si chcete vybavit svůj vysněný interiér sami. Neváhejte mi zavolat nebo napsat, když budete potřebovat detailnější pomoc.